Millaisia leivonnaisia kannattaa valmistaa myyjäisiin?

Lapsiperheissä tulee vastaan monenlaisia myyjäisiä. Ehkäpä lapsesi kuuluu urheiluseuraan, joka kerää rahaa leiri- tai turnausmatkaan tai koululuokkaan, jonka rahankeräys kohdistuu leirikouluun. Tällöin hyvät vinkit leivonnaisista, jotka myyvät myyjäisissä kuin häkä, ovat tarpeen. Näitä vinkkejä on koottu tähän artikkeliin.

Mokkapalat on myyjäisten pysyvä hitti

Mokkapalat ovat jokaisten myyjäisten hitti, jonka suosiolle ei näy rajaa. Hyvä uutinen on se, että mokkapalat ovat helppoja valmistaa, ja jo yhdestä pellillisestä tulee monta palaa. Mokkapalat voi koristella eri tavoin, jolloin niihin saa vaihtelua. Kokeile vaikkapa kookoshiutaleita tai erikoisia nonparelleja. Myös erilaiset koristerakeet ja -helmet toimivat hyvin mokkapalojen koristeena. Koristele mokkapalat vaikkapa seuran omilla väreillä ja niiden menestys on taattu!

Pätkiskakku haastaa perinteiset mokkapalat

Pätkiskakku on hyvä vaihtoehto mokkapaloille. Tämä makea herkku uppoaa etenkin lapsille ja nuorille. Myös pätkiskakusta saa kerralla monta palaa!

Muumipiparkakkutalo ja muumipiparit ovat lasten ja lastenmielisten mieleen

Piparkakkutalot ovat joulun aikaan suosittuja myyjäisten herkkuja. Muumipiparkakkutalon valmistaminen vaatii jonkun verran taitoa, mutta näyttävä lopputulos on sitäkin halutumpi ja yhdestä piparkakkutalosta voi pyytää melko suuren hinnan, joten näpertely kannattaa.

Ellei kärsivällisyytesi riitä muumipiparkakkutalon kokoamiseen, voit valmistaa myyntiin myös pelkkiä muumipipareita. Lapset ja aikuisetkin pitävät suosikkihahmoistaan ja valitsevat mielellään myyjäisherkukseen vaikkapa Pikku Myyn tai Nuuskamuikkusen. Muumipiparkakkumuoteilla söpöt piparit valmistuvat hetkessä ja ne on helppo koristella esimerkiksi värjätyllä vesi-tomusokeriseoksella. Valkoisen Muumipeikon turkkia ei edes tarvitse värjätä, vaan valkoinen vesi-tomusokeriseos on täysin riittävä.

Kuivat kakut ovat perinteinen valinta

Myös monet kuivat kakut ovat suosittuja myyjäisten tuotteita. Lisäksi ne on helppo valmistaa ja yksinkertaisimmat kakut eivät edes tarvitse kalliita ainesosia. Esimerkiksi sitruuna- tai tiikerikakku on helppo valmistaa, eikä vaadi kovin kummoisia raaka-aineita. Suuresta kuivasta kakusta voi kuitenkin pyytää useamman euron, jolloin voittoa jää melko paljon suhteellisen pienellä vaivalla. Kakut voi asetella näyttävästi esille vaikkapa kakkupaperilla koristellun kertakäyttölautasen päälle.

Sitruuna-, ja tiikerikakun lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi taatelikakku ja piimäkakku. Molemmat on helppo tehdä ja ovat monelle maistuvia vaihtoehtoja.

Muffinssit ovat helppo ja nopea vaihtoehto

Erilaiset muffinssit valmistuvat nopeasti ja ovat helppoja tehdä. Koristele myös muffinssit houkuttelevan näköisiksi. Tämä lisää niiden myyntiä ja hintaa voi myös nostaa hieman korkeammalle. Kokeile erilaisia makuja ja käytä muffinssien koristeluun mielikuvitusta!

Muffinssien maustamiseen voi käyttää esimerkiksi suosittuja suklaita, kuten Daim-suklaata. Näin muffinsseista tulee erityisen herkullisia ja houkuttelevia! Daim-muffinssit voivatkin hyvin päätyä myyjäisten suurimmaksi vetonaulaksi, joka uhkaa loppua kesken ennen myyjäisten päättymistä.

Porkkanakakku on herkullinen valinta

Porkkanakakku on monen suosikki, mutta kovinkaan moni ei välttämättä leivo sitä kotona. Tästä syystä se voikin olla myyjäisten suosikkileivonnainen. Raikas ja joukosta erottuva porkkanakakku on yllättävän helppo valmistaa, ja yhdestä kakusta voi leikata monta palaa vaikkapa myyjäisten kahvioon. Kakun voi toki myydä myös kokonaisena. Sen voi myös koristella vaikkapa porkkanakarkeilla tai muilla teemaan sopivilla koristeilla.

Porkkanakakun taikina taipuu hyvin myös muffinssitaikinaksi. Halutessasi voit siis käyttää samaa taikinaa myös muffinsseihin ja saat näin myyntipöytääsi näppäriä suupaloja, joissa on hyödynnetty terveellistä ja edullista porkkanaa.