Tutustu rohkeasti eri maiden ruokakulttuureihin

Kannustamme sinua tutustumaan rohkeasti eri maiden ruokakulttuureihin. Jos tykkäät matkustaa, tutustu matkoillasi myös paikallisen keittiön antimiin. Saatat löytää näin uusia suosikkiruokia myös omaan kotikeittiöösi. Vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisuutta matkusteluun, voit silti tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin. Tämä artikkeli antaa sinulle hyviä vinkkejä, joiden avulla pääset hyvin alkuun.

1. vinkki: Tutustu matkoillasi kohdemaan ruokakulttuuriin

Jos olet siinä onnellisessa asemassa, että pääset matkustelemaan, hyödynnä matkojasi tutustumalla kohdemaidesi ruokakulttuuriin. Tarkkaile, millaisia kohteita paikalliset ihmiset suosivat, ja liity rohkeasti joukkoon tai kokeile vaikkapa ruoka- ja matkabloggareiden vinkkaamia kohteita. Näin pääset maistelemaan uusia, autenttisia makuja, ja nauttimaan upeista makuelämyksistä.

2. vinkki: Osallistu kokkikurssille

Toinen hyvä tapa tutustua uusiin makuihin ja ruokakulttuureihin on osallistua kokkikurssille. Kokeile vaikkapa intialaisen ruuan kurssia tai osallistu kurssille, jossa harjoitellaan valmistamaan Lähi-idän makuja. Kurssilla pääset kohentamaan taitojasi ja oppimaan uutta asiantuntevassa ohjauksessa. Rento ilmapiiri tarjoaa oivalliset puitteet oppimiselle ja herkullisten annosten valmistamiselle.

3. vinkki: Lue ruokablogeja

Monet ruokablogit ovat erikoistuneet eri maiden ruokakulttuureihin ja seuraamalla tällaisia blogeja pääset itsekin kurkistamaan uusiin resepteihin. Kokeile niitä, jotka kuulostavat kaikista houkuttelevimmilta. Bloggarilta voi halutessaan myös kysyä vinkkejä esimerkiksi eksoottisten ainesten löytämiseksi. Tämä lisää blogien antia ja tekee niistä erityisen antoisia. Parhaimmillaan blogit toimivatkin vastavuoroisesti siten, että bloggaaja ja lukijat oppivat toinen toisiltaan ja tarjoavat jopa toisilleen vertaistukea.

4. vinkki: Kokeile etnisiä ravintoloita

Voit myös kokeilla erilaisia etnisiä ravintoloita. Esimerkiksi Tripadvisor voi auttaa sinua löytämään uusia ravintolaelämyksiä. Jos haluat nauttia vaikkapa aasialaista ruokaa Helsingissä, valitse nämä hakuvaihtoehdot. Voit asettaa muitakin hakuvaihtoehtoja, kuten hintaan liittyviä valintoja. Tämän jälkeen näet, millaisia aasialaisia ravintoloita muut asiakkaat ovat suositelleet. Esimerkiksi aasialaista ja fuusioruokaa tarjoava Farang on saanut Tripadvisorissa hyvät arvioinnit – kaikkiaan 690 arvostelua ja arvosanan 4,5 / 5. Samaan arvosanaan on yltänyt myös Vibami, tosin huomattavasti vähemmillä arvostelumäärillä. Vibamissa tarjoillaa vietnamilaisen keittiön herkkuja eli jos sinua kiinnostaa tutustua vietnamilaiseen ruokaan, kannattaa kokeilla Vibamia.

Kiinalaisesta ja aasialaisesta ruuasta kiinnostunut vierailija pitää luultavasti New Bamboo Centerista ja japanilaisesta ja aasialaisesta ruuasta kiinnostunut vierailija Hokusta. New Bamboo Center on kerännyt Tripadvisoryssa reilut 190 arvostelua ja arvosanan 4 / 5 ja Hoku lähes 350 arvostelua ja arvosanan 4,5 / 5. Jos etsit sushia, kannattaa Tripadvisorin mukaan kokeilla Sushi Wagocoro -nimistä ravintolaa. Tripadvisor tarjoaa vinkkejä niin kotimaata kuin ulkomaitakin silmällä pitäen, joten siihen kannattaa tutustua, jos haluat löytää hyviä ravintoloita, joita muut vierailijat ovat kehuneet.

5. vinkki: Kirjaston kautta keittiöön

Kirjastot tarjoavat hyvän valikoiman erilaisia keittokirjoja, joista löytyy monien eri maiden herkullisia reseptejä. Joskus kannattaakin aloittaa kokkaaminen kirjastokäynnistä ja kasata mukaan aimopino mielenkiintoisia reseptikirjoja. Tämän jälkeen voit kirjojen kautta uppoutua erilaisiin ruokakulttuureihin ja valita ne reseptit, joita haluat kokeilla. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy myös aiheeseen liittyviä lehtiä, joihin kannattaa myös tutustua. Kirjasto onkin monin tavoin herkkusuun aarreaitta, josta löytyy monia toinen toistaan herkullisempia reseptejä.

6. vinkki: Katsele kokkiohjelmia sillä silmällä

Myös TV tarjoaa runsain mitoin erilaisia kokkiohjelmia, joita kannattaa katsoa sillä silmällä ja napata parhaat reseptit talteen. Ohjelmien etuna on reseptikirjoihin verrattuna se, että kokki näyttää lähes kädestä pitäen, kuinka ruoka-annokset valmistetaan. Parhaimmat ohjelmat saavat katsojan virittäytymään kokkaustunnelmaan, jolloin tuntuu melkein siltä, kuin ohjelman kokki kokkaisikin omassa keittiössä. TV:n lisäksi hyviä kokkausvideoita löytyy myös esimerkiksi YouTubesta.